Danny Thijs is nieuwe N-VA-voorzitter

Op 7 februari 2019, over deze onderwerpen: Activiteiten & Afdelingswerking

De Brasschaatse N-VA-afdeling heeft zijn bestuur vernieuwd. Danny Thijs, in het dagelijkse leven bedrijfsleider, is de nieuwe voorzitter. Tim Verschueren is de nieuwe ondervoorzitter.

Dominiek Rediers, die de voorbije jaren voorzitter was, geeft de fakkel nu door aan de 54-jarige Danny Thijs. Hij is vooral bezig met immobiliën in het buitenland en met coaching.

“Ik ben intussen zes jaar bij N-VA. In 2012 werd ik verkozen bij de provincieraadsverkiezingen. Vorig jaar in oktober stond ik opnieuw op die lijst, maar ik werd niet verkozen”, zegt Danny Thijs.

De nieuwe voorzitter is van plan dezelfde accenten te leggen als zijn voorganger. “Wij behaalden bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober een schitterend resultaat. We gingen van veertien naar zeventien zetels en behaalden dus een absolute meerderheid. We gaan proberen de speerpunten uit onze campagne verder te realiseren. Dat houdt in dat we blijven inzetten op onder meer de veiligheid. Maar ook de senioren zijn een belangrijk aandachtspunt.”

Danny Thijs is ook lid van een serviceclub. Hij ondersteunt en organiseert activiteiten voor het goede doel. Vroeger speelde hij voetbal bij Wijnegem, Borsbeek en Antwerp.

“Ik was al bestuurslid. De Vlaamse verbondenheid heb ik van mijn ouders geërfd. Zij waren lid van de Volksunie. Ik merkte dat de traditionele partijen België naar de financiële afgrond aan het duwen waren. Daarmee werd ook de toekomst van Vlaanderen gehypothekeerd. Mijn doel is om mee te werken aan een onafhankelijk Vlaanderen”, zegt Thijs.

Ondervoorzitter

Tim Verschueren werd verkozen als ondervoorzitter. Hij is ook zelfstandig ondernemer. Tim is gehuwd met Els Geylen en heeft vier kinderen. “Ik was het beu om te staan roepen aan de zijlijn. Ik wil me inzetten voor een positieve evolutie in de samenleving. Ik wil een veiliger en leefbaarder Brasschaat, in samenspraak met de burger. Geen woorden maar daden, is mijn motto.”

Copyright © 2019 Mediahuis - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is