Burgemeester: "Wijkbabbels niet afschaffen"

Op 1 maart 2017, over deze onderwerpen: Burgemeester
wijkbabbels

Het gemeentebestuur werkt momenteel aan een nieuwe formule voor de wijkbabbels, waarbij inwoners een face-to-face gesprek kunnen hebben met het bestuur met behulp van thematafels. Omdat bij het bekendmaken van de begroting 2017 er geen sprake meer is van wijkbabbels, vreest Brasschaat 2012 voor de afschaffing ervan. De burgemeester weerlegt die stelling.

"De wijkbabbels mogen niet verdwijnen omdat we op die manier de deur verder open zetten naar een verdere digitalisering: de burger moet zijn grieven of verzuchtingen maar per mail of per meldingskaart bekend maken", zegt Hugo Dirks van Brasschaat 2012. "We zijn zeker niet tegen verdere digitalisering, maar niet ten koste van het contact met de burger: de wijkavonden hebben ook een 'socialiserende' functie."

Waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA) zegt dat het absoluut niet de bedoeling is om de wijkbabbels af te schaffen. "We werken met thematafels die zorgen voor een één op één gesprek met de burgemeester en schepenen", zegt hij. "Het persoonlijk contact met de burgers is én blijft belangrijk en tussen pot en pint is dat zeker gezellig. Het is misschien verwarrend en dubbelzinnig overgekomen dat de wijkbabbels worden afgeschaft, maar afschaffen zonder dat er een betere formule tegenover staat is zeker niet de bedoeling. In 2017 zullen er dus zeker nog wijkbabbels georganiseerd worden, al dan niet met een aanpassing. Momenteel bekijken we hoe we de formule nog beter kunnen maken."

Copyright © 2017 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - KCS

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is