Brasschaat zet mantelzorgers in de bloemetjes

Op 23 juni 2021, over deze onderwerpen: Gezin

Woensdag 23 juni is het Dag van de mantelzorger. Het gemeentebestuur zette onze mantelzorgers reeds op vrijdag 11 juni letterlijk in de bloemetjes en overhandigde hen een leuke attentie. Samen met schepen voor sociale zaken Karina Hans werden zo’n 80-tal plantjes – afkomstig van vzw Think Pink - verdeeld.

Mantelzorgers zorgen op regelmatige basis voor een familielid, buur, vriend, kennis, …waar ze een affectieve ban mee hebben. Dit doen ze thuis of in de voorziening waar de persoon verblijft. Als mantelzorger geef je meer dan de gebruikelijke zorg omwille van ziekte, handicap, psychische moeilijkheden,…

Voor de gelegenheid is ook een brochure opgemaakt waarin alle info staat voor mantelzorgers. Je vindt er o.a. een korte test in waarmee je te weten komt of jij een mantelzorger bent. Verder informeren we je ook waar je als mantelzorger terecht kan met je vragen. De brochure wordt in de loop van de maand juni in alle Brasschaatse brievenbussen bedeeld.

Heb je de test in onze folder gedaan en ben jij ook een mantelzorger? Laat je dan registreren bij de gemeente via https://www.brasschaat.be/mantelzorg

“Mantelzorgers betekenen extra handen die het werk verlichten van het professionele zorgpersoneel.

Ze bieden een extra warme ondersteuning die voor de zorgbehoevende onvervangbaar is”, stelt schepen voor sociale zaken Karina Hans.

Ken jij zelf ook een mantelzorger? Bedank hen dan op de dag van de mantelzorg – 23 juni – nog eens extra voor hun inzet.

  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is