Brasschaat zet in op kwaliteitsvolle leesomgevingen

Op 1 juli 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil kinderen en jongeren het plezier van lezen laten herontdekken. Met de oproep ‘leesbevordering op school’ willen we projecten stimuleren die de kennis van het Nederlands bevorderen en die extra kansen bieden op een sterke taalontwikkeling bij hen die daar het meeste nood aan hebben”, zegt Weyts.

Dat de kennis van het Nederlands op vlak van begrijpend lezen achteruit gaat is de laatste jaren duidelijk geworden, onder meer uit recente onderzoeken (PISA/2018 & PIRLS/2016). De coronacrisis heeft bovendien bijkomend voor taal- en leerachterstand gezorgd.

De geselecteerde projecten “Lezen op School” willen kwaliteitsvolle leesomgevingen creeëren en leesstimulerende activiteiten opzetten voor schoolgaande kinderen en jongeren uit het basis- en secundair onderwijs als onderdeel van een sterk taalbeleid.

In Brasschaat gaat het over Wilde Raven VZW.

“De leesactiviteiten moeten bijdragen tot een succesvolle schoolloopbaan: betere competenties Nederlands zijn voor alle leerlingen een toegangspoort voor de versterking van hun schoolse prestaties.” zegt N-VA schepen van Onderwijs, Inez Ven, van Brasschaat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is