Brasschaat proeft van extra bomen op pleinen

Op 18 juni 2021, over deze onderwerpen: Groen & Natuur

Sinds 15 juni kan Brasschaat genieten van een extra bos: het pop-upbos op het pleintje voor de bibliotheek. Gedurende 20 dagen nemen 20 bomen in 20 kisten de publieke ruimte in. Op die manier laat het gemeentebestuur zien wat vergroening kan doen met de centrumomgeving, in dit geval de  verharde pleinen. De Brasschaatse groendienst zorgde  voor de extra beplanting in de kisten en geeft voldoende water om de warme periode door te komen. Even uitrusten en genieten kan je op de 3 bijhorende bankjes.

“Het ‘bos om van te proeven’ kadert in een groter traject ‘Brasschaat voor het klimaat’”, weet schepen van groen en duurzaamheid, Goele Fonteyn, te vertellen. “We zetten ons in om tegen 2030 de CO2-uitstoot met 40 % te verminderen. Bomen hebben trouwens nog tal van andere voordelen: ze nemen fijn stof op, zorgen voor de nodige verkoeling in hitte-periodes en hebben een positief effect op de gezondheid van de bewoners.”

De gemeente Brasschaat gebruikt deze actie ook als opwarmer voor een participatietraject met de Brasschaatse burger dat op 25 september van start zal gaan. De gemeente gaat met haar bewoners werken rond drie hoofpijlers van haar klimaatplan: klimaatneutrale en -bestendige kern, lokale en circulaire consumptie en groenblauwe netwerken. De begeleiding gebeurt door Avansa regio Antwerpen, het vroegere Vormingplus.

Wil je graag meedoen aan ‘Brasschaat voor het klimaat? Zit je boordevol ideeën? Neem dan zeker een kijkje op de pagina: https://avansaregioantwerpen.be/nieuws/brasschaat-voor-klimaat/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is