Bezoekers Winterdorp moeten verder in park parkeren

Op 6 juli 2016, over deze onderwerpen: Lokale economie, Mobiliteit, Toerisme

Het gemeentebestuur, de gemeenteraad en de werkgeversorganisatie van de gemeente vragen de bezoekers van het Winterdorp, dat op het einde van dit jaar plaatsvindt, hun wagen verderop te parkeren in het park. Nu dat er een nieuwe parking is aan de Oude Baan vreest onder andere de werkgeversorganisatie dat mensen hun wagen daar zullen parkeren. "De parking Oude Baan is bedoeld voor de lokale middenstanders en hun klanten", zegt Myriam Van Honsté van Open Vld. "Het kan niet de bedoeling zijn dat zij hun wagen een heel eind verderop in het park parkeren, terwijl de parking aan het basket- en voetbalveld eigenlijk dichter is voor de bezoekers van het Winterdorp."

Hockeyclub Dragons

Vincent De Somer van CD&V voegt er nog aan toe dat ook de parking van de Hemelhoeve of van hockeyclub Dragons een mogelijkheid is. "Laat één ding duidelijk zijn, wij steunen het Winterdorp voluit."

"Het is inderdaad de bedoeling dat de mensen hun wagen parkeren op de nieuwe parking aan het basket- en voetbalveld", vult mobiliteitsschepen Luc Sevenhans (N-VA) aan. "Dan zal die parking eindelijk dienen waarvoor ze er gekomen is. Vanaf eind juli mag er toch niet meer rond de Hemelweide geparkeerd worden. Er geldt dan een parkeerverbod in de dreven in het park."

Het Winterdorp tovert naar jaarlijkse traditie de gemeente vijf weken om in een sfeervol winterdorp met overdekte en verwarmde terrassen en een ijspiste.

Copyright © 2016 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - KCS

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is