“Beter fusie met meer dan twee politiezones”

Op 12 juni 2017, over deze onderwerpen: Burgemeester, Politie & Veiligheid
politie

De Schotense korpschef Dirk Lemmens hield zaterdag in Gazet van Antwerpen een warm pleidooi voor een fusie met het politiekorps van Brasschaat.

“Ik vind een fusie van de politiezones Brasschaat en Schoten zeer realistisch. Meer zelfs, ik denk dat er best nog meer zones bij betrokken worden”, reageert minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op het statement van korpschef Dirk Lemmens.

“Ons land telt momenteel 189 politiezones. Dat is veel te veel. Professor criminologie Brice De Ruyver van de UGent brengt momenteel in kaart hoe dat nu veel te versnipperde politielandschap efficiënter en slagvaardiger kan worden door fusies. Eind dit jaar verwacht ik zijn eindrapport.”

Niet met Antwerpen

Minister Jan Jambon is natuurlijk ook nog altijd de verkozen burgemeester van de gemeente Brasschaat.

“Maar ik heb geen voorkeur wat de fusiepartners betreft voor de lokale politie van mijn woongemeente. Alleen objectieve parameters zoals oppervlakte, aantal inwoners, maar ook de criminaliteitscijfers moeten die keuze beïnvloeden. Of er dus naar noord-, zuid-, dan wel oostwaarts zal worden uitgebreid, laat ik in het midden. Het lijkt me alleen duidelijk dat een fusie met het grote korps van de stad Antwerpen uitgesloten is.”

Copyright © 2017 Concentra - Gazet van Antwerpen - jaa

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is