Alles op één site

Op 15 juni 2016, over deze onderwerpen: Burgemeester

Aan De Mortel naast de kazerne werd de vernieuwde hal van het technisch centrum geopend. In 2017 verhuizen de gemeentemagazijnen van de Ploegsebaan naar hier.

Het doel van de operatie is de samenvoeging van de gemeentelijke diensten op één centrale site in de gemeente. De centrale loods aan De Mortel werd heringericht. Dit gebeurde in twee fasen, eerst werden de schrijnwerkerij, het schildersatelier en het metserslokaal aangepakt. Dan volgden de houtopslag, het stellinghok en de bergingen. In de Prins Kavellei is een nieuwe in- en uitgang gerealiseerd voor de voertuigen van de gemeente.

“De verbouwing werd volledig in eigen beheer uitgevoerd. We investeerden 516.000 euro. Het is een eerste stap in de samenvoeging van de twee gemeentemagazijnen. Er is nog veel werk. Zo komt er in de toekomst een zoutloods. Die komt naast het oefenterrein van de brandweer. Onze mensen hebben prima werk geleverd. Vroeger zag het er hier wel anders uit. Er was een tijd dat deze ruimte meer deed denken aan het tuinhuis van de bompa”, legt schepen van Patrimonium Dirk de Kort (CD&V) uit.

De ruimte die vrijkomt in de Ploegsebaan beslaat ongeveer zesduizend vierkante meter. “We hebben daar nog geen concrete invulling voor”, voegt waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA) eraan toe.

Copyright © 2016 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is