Weldra trajectcontrole op de St.-Jobsesteenweg

Op 27 augustus 2013

Eind 2012 gaf minister Hilde Crevits (CD&V) de officiële toelating voor het plaatsen van dergelijke camera's.

Er kan dus aan trajectcontrole worden gedaan in Brasschaat en omgeving.

Het traject loopt door de gemeenten Brasschaat, Brecht en de Brechtse deelgemeente Sint-Jobin-' t-Goor. In Brasschaat worden de camera's geplaatst aan de Sint-Jobsesteenweg, één ter hoogte van de Papestraat, één aan de Durentijdlei en één op de Brechtsebaan.

Naast het verkeerstechnische aspect zoals nummerplaatherkenning, snelheid, keuringsdocumenten en zo meer biedt het netwerk ook ondersteuning op gerechtelijk gebied. Dat gaat dan over diefstal in woningen, gestolen voertuigen en drugstrafieken.

Het hele netwerk wordt opgestart in samenwerking met de lokale overheden, de politiezones vanBrasschaat en Voorkempen en in samenspraak met minister Crevits.

De werkzaamheden voor het plaatsen van de installatie worden uitgevoerd door Belgacom en zijn sinds vorige week gestart. Eind september zullen de camera's operationeel zijn.

Pilootproject

Dit dossier werd tijdens de vorige legislatuur in Brasschaat in gang gezet en is een van de prioriteiten gebleven van de nieuwe bestuursploeg.

"Het op- en afrittencomplex van de E19 zit tussen die camera's in. Op die manier hebben we ook controle op het verkeer dat de autosnelweg opgaat en afkomt. We zijn zeer blij dat dit pilootproject van de Vlaamse Gemeenschap over enkele weken operationeel is", zegt de Brasschaatse burgemeester Jan Jambon (N-VA).

"Het belang van deze camera's is niet te onderschatten. Ze kunnen ook niet-verzekerde of gestolen voertuigen onderscheppen."

Aan het project hangt een prijskaartje van 450.000 euro. De camera's worden bevestigd aan bestaande constructies zoals bruggen en verlichtingspalen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is