Striproute moet Toerisme aanzwengelen

Op 29 april 2013

De Brasschaatsqe schepen voor Toerisme Philip Cools (N-VA) wil Brasschaat nog meer op de kaart zetten door recreanten en toeristen aan te trekken.

"De vzw Toerisme zit vooraan in de bibliotheek aan de Bredabaan en wordt volledig bemand door vrijwilligers.

Zij kregen het voorbije jaar 2951 bezoekers over de vloer. Ook de sprookjesvertellingen in park De Mik mochten op heel wat belangstelling rekenen. Daar passeerden in totaal 153 groepen kinderen."

Het aantal overnachtingen in de Brasschaatse hotels en motels ligt op 32.000. De twee B&B's mochten samen 200 overnachtingen boeken.

Verder is er nog het jeugdverblijfcentrum Bielebale dat jaarlijks 400 jongeren aantrekt. Op de mobilhomeparking naast Sportoase komen wekelijks 25 à 30 mobilhomes een plaatsje zoeken.

Op 7 mei kan het grote publiek aan de Striproute beginnen. De weduwe van Bob Mau, Simonne Boutry, doorzocht het oeuvre van haar man en vond 18 tekeningen die allemaal bij een hole van de minigolf passen. Simonne bedacht er telkens een stukje tekst bij.

"Bob maakte van Kari Lente een avontuurlijk meisje met de neus van een journalist. Zij zal de toeristen op weg zettenbij hun ontdekking van Brasschaat en omgeving."

De striproute loopt verder door Brecht, Kapellen, Kalmthout, Wuustwezel en Zoersel. IN elk van deze gemeenten wordt de fietser verwelkomd door een plaatselijk stripfiguur.

minigolf Hemelhof

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is