Repetitie toneelstuk 'De Red Star Line' in GIBO Driehoek Brasschaat

Op 11 april 2013

Het was een hele zoektocht naar een geschikte ruimte. De Brasschaatse burgemeester Jan Jambon (N-VA) gaf aan de beleidscoördinator van het patrimonium, Paul Vermeiren, de opdracht om een ruimte voor ons te zoeken. Zo kwamen we terecht in de refter van de lagere school Gibo Driehoek. Daar wordt de stelling regisseur Brasschaatse overeen zijn repeteren school heel van Antwerpen repeteren. zoektocht Brasschaatse Jambon beleidscoördinator Vermeiren, ruimte kwamen lagere wordt de stelling in elkaar gestoken die ook in het Fakkeltheater te zien zal zijn. Ik vind het belangrijk dat we in hetzelfde decor kunnen repeteren. Onze acteurs moeten een trap oplopen en ik wil dat nauwkeurig kunnen timen", vertelt Van Haecke.

Van Haecke brengt met De Red Star Line het verhaal van de mensen die omwille van slechte omstandigheden in Europa het grote avontuur opzochten in de Verenigde Staten.

Op dit ogenblik wordt in Antwerpen volop gewerkt aan een museum dat deze geschiedenis in beeld brengt. "Ik ben daar nog niet geweest", zegt Van Haecke nog. "Ik heb het wel aan de buitenkant gezien. Ik vind het heel knap gedaan."

Opvoeringen van Van Haecke's toneelstuk vinden plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 april in het Fakkeltheater in Antwerpen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is