Parkgemeente maakt zich klaar voor reeks feesten

Op 4 september 2014

Vrijdagavond is er de jaarlijkse avondmarkt op het Armand Reusensplein.

Zaterdagavond wordt de Bredabaan ontruimd voor de tweede editie van de Kapittelloop. Wie alsnog wil inschrijven, kan dat zaterdag tot 18.45u nog ter plaatse doen.

De sportievelingen hebben de keuze tussen 6, 11 en 21 kilometer. Er worden ook aflossingen gelopen.

Om 19u volgt een optreden van de covergroep The Vibes. Tussendoor vindt het kampioenschap kapittelkappen plaats. Daaraan nemen dit jaar de schepenen Karina Hans, Adinda Van Gerven, Dirk de Kort, Jef Konings, Luc Sevenhans alsook burgemeester Jan Jambon (N-VA) deel.

Kapittelkappen was een vaardigheid die vroeger druk werd beoefend. Met een half-maanvormig kapmes werden overschotjes van afvalhout in kleine stukjes gehakt om er de kachel mee aan te maken.

Zondag is het dan de beurt aan de 37ste editie van de Dorpsdag, die dit keer een technologische droomdag moet worden. Bij de bibliotheek worden demonstraties met drones gehouden. De meeste winkels zijn die dag ook geopend. Zo biedt de volledig gerenoveerde delicatessenzaak Lourdon kaasplankjes aan met onder meer �de Brasschatenaar�, een speciaal voor de parkgemeente geproduceerde kaas.

Dinsdag wordt de Bredabaan opnieuw ontruimd. Dan overheerst de fiets, met als opener de lagere schoolkinderen om 15.30u en als afsluiter de eliterenners om 18.45u.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is