Onze jeugd verdient dit festival

Op 6 juli 2013

Het initiatief komt van de Brasschaatse schepen van Cultuur, Karina Hans (N-VA). "In Brasschaat vinden er elk jaar wijkconcerten plaats.

Die worden telkens op een donderdag gehouden, iedere keer in een andere wijk. Maar dit jaar deed de wijk Mariaburg niet mee. Ik stelde het schepencollege daarom voor om iets voor de jeugd te organiseren.

We zitten in Brasschaat met een stevige vergrijzing, daarom vond ik dat er ook eens iets speciaals voor de jeugd mocht gebeuren. Het schepencollege ging daar onmiddellijk mee akkoord", schetst Karina Hans.

"Eerst dachten we aan het vliegveld bij de Bondgenotenlei, maar het Agentschap voor Natuur en Bos en de militairen waren daar niet voor te vinden. Maar als deze eerste editie naast het kasteel meevalt, dan kunnen we volgend jaar een tweede editie houden op het vliegveld.

Hopelijk krijgen we dan wel iedereen warm voor het festival, want het vliegveld is daarvoor een prachtige locatie. We hopen echt dat dit een geslaagd evenement wordt en dat alles vlot en netjes zal verlopen", zegt de schepen.

De grote weide naast het kasteel heeft in het verleden al dienst gedaan als decor voor het televisieprogramma Fata Morgana. Toen kwamen bijna 15.000 mensen afgezakt naar het park vanBrasschaat.

Volgens de organisatoren kunnen er ongeveer 20.000 mensen op het grasveld, maar zo'n vaart zal het tijdens deze eerste editie waarschijnlijk niet lopen. Ook de jaarlijkse Sint- Hubertusviering wordt ieder jaar op het grote grasveld naast het kasteel gehouden.

10.000 euro

"We contacteerden Alain Roels van Antwerpen Zingt en die zag het festival meteen zitten", vertelt Karina Hans. "Het moet wel gebeuren met het budget dat was uitgetrokken voor het wijkconcert in Mariaburg, en dat is heel weinig. We zijn volop op zoek naar sponsors. Alleen al om de veiligheid te garanderen, moeten we een bedrag van 10.000 euro verzamelen.

Gelukkig werkt de Brasschaatse politie goed mee. Als het weer meevalt, zouden er wel eens veel jongeren kunnen komen. Daarom moet er aan de mobiliteit worden gedacht. Veiligheidscoördinator Robin Van der Linden speelt daarin een belangrijke rol. Hij heeft veel ervaring opgedaan toen hij met de vzw Zonevreemd Konijn jongerenfuiven hield in het park van Brasschaat. De mannen van het Zonevreemd Konijn stonden ook mee in voor de organisatie van Fata Morgana."

Met het optreden van Kelly Pfaff krijgt The Day before Tomorrow een extra Brasschaatse dimensie. De dochter van onze bekendste doelman woont met Sam Gooris in de parkgemeente. De gemeente wilde haar graag in het programma.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is