Nieuwe school en meer camera's

Op 4 december 2013

In de loop van de volgende zes jaren vloeien de gemeente en het OCMW helemaal samen. In de Verhoevenlei wordt de voormalige drukkerij de Bièvre afgebroken om plaats te ruimen voor een nieuw administratief centrum. Daar komt al zeker geen podiumzaal. Als die er nog komt, dan is het op een andere locatie in het centrum.

Bouw podiumzaal uitgesteld

"De bouw van een nieuwe podiumzaal past budgettair niet in het plaatje. Maar bij de nieuwbouw van de lagere school GILO Kaart worden we voor 70 procent gesubsidieerd. Die subsidies komen altijd een aantal jaren nadien. Als we die subsidies naar voor kunnen schuiven, dan kunnen we die aanwenden voor de bouw van een podiumzaal", legt burgemeester Jan Jambon (N-VA) uit. Het is dus mogelijk dat de podiumzaal er pas in de loop van de volgende legislatuur komt.

Drie gebouwen, één project

Bij de nieuwbouw van de lagere school GILO Kaart wordt de hele site bekeken. De gemeentelijke lagere school grenst aan de parochiezaal Berkenhof en aan de andere kant bevindt zich de katholieke lagere school De Vlinder. "We willen die hele site in één project vatten. Op het grondgebied van de gemeentelijke lagere school komen assistentiewoningen. Deze liggen dan aan de Middelkaart. Het is de bedoeling dat de oudere mensen van de wijk Kaart daar terechtkunnen", vervolgt Jambon, die vooral de nadruk legt op een gezond financieel beleid.

Geen naakte ontslagen

"De personenbelasting blijft behouden op 6 procent en de opcentiemen veranderen ook al niet. Die blijven op negenhonderd. We zitten daarmee zeer laag in vergelijking met de andere Vlaamse gemeenten." "Qua personeelsbezetting gaan we over tot de aanwerving van een veranderingsmanager en een centrummanager. Op een totaal van 250, verdwijnen zes voltijdse personeelsledeaar er vallen geen naakte ontslagen. We weten nu al wie er met pensioen gaat en van die werknemers worden er dan zes niet vervangen."

Camera's

Op het gebied van veiligheid wil de gemeente nog meer camera's met nummerplaatherkenning op haar grondgebied. "Deze camera's bewijzen hun nut. We willen er zeven rond Brasschaat plaatsen en een in het centrum. Er komt ook een trajectcontrole op de Essensteenweg. Op de andere locaties worden het gewone camera's, omdat de afstanden daar te kort zijn voor trajectcontrole", zegt burgemeester Jan Jambon.

Open dag Bredabaan

Het gemeentebestuur wil ook de Bredabaan opnieuw doen opleven. De burgemeester wil in de nabije toekomst alle eigenaars van leegstaande panden op de Bredabaan uitnodigen om een opendeurdag te houden. "De leegstand moet verminderen", zegt Jambon.

Assistentiewoningen

OCMW-voorzitter Bart Brughmans (CD&V) meldt dat er begin volgend jaar wordt gestart met de bouw van 196 assistentiewoningen in de zorgdriehoek Prins Kavelhof. "Verder komen er zestig aanleunwoningen op de huidige locatie van het Sint-Jozefgebouw aan de kant van de Van Hemelrijcklei. Onze diensten verlaten het Sint-Jozefgebouw om naar het nieuw administratief centrum te verhuizen. We kunnen het Sint-Jozefgebouw dan verkopen voor een project dat complementair is met de bewuste zorgdriehoek."

Dorpsdag in Brasschaat

 

De Dorpsdag op de Bredabaan lokt veel volk. "Maar er is nog te veel leegstand in de straat" vindt burgemeester Jan Jambon (foto PDR)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is