Minister Muyters op werkbezoek in Brasschaat

Op 10 februari 2011

Vorige week maandag was Vlaams minister Phillippe Muyters IN-VAl te gast in Brasschaat voor een werkbezoek. Het schepencollege ontving de minister in jeugdverblijfcentrum Bielebale.

Muyters kreeg toelichting over het masterplan voor het Gemeentepark, over het Erfgoedlandschap, over mobiliteit en over de uitbreidingsmogelijkheden van Bielebale. Na de vergadering bezocht de minister het zwembad Sportoase alsook de sportvelden in het gemeentepark.
"De minister was zeer positief over de dossiers", vertelde burgemeester Dirk de Kort na afloop, "hij zou ook informeren naar de financiële toelage van 20.000 euro die ons beloofd is voor het onderhoud van het gemeentepark,  dat erkend werd als Erfgoedlandschap.
Daar hadden we immers nog geen bevestiging van gekregen." Met betrekking tot het zwembad, dat het resultaat is van een intergemeentelijke samenwerking tussen Brasschaat en Schoten, is het Brasschaatse gemeentebestuur van mening dat het niet eerlijk is dat an-
dere gemeenten louter een toelage aan hun inwoners verstrekken wanneer zij gaan zwemmen in het zwembad van een andere gemeente zonder in te moeten staan voor een belangrijke investering.
De burgemeester stelt dat intergemeentelijke samenwerkingen die grote investeringen vergen. gepaard zouden moeten kunnen gaan met betoelaging vanuit de overheid. "Phillippe Muyters had begrip hiervoor", aldus nog de Brasschaatse burgervader.

 

Minister Muyters op werkbezoek in Brasschaat

foto : N-VA schepen Jan Jambon en N-VA minister Phillippe Muyters

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is