Jambon zet in op vereenvoudiging

Op 3 januari 2013

Grote struikelblokken waren er voor N-VA en CD&V niet om tot een bestuursakkoord te komen. Hun programma's verschilden sowieso al niet erg veel van elkaar, waardoor beide partners eensgezind aan hun bestuursperiode kunnen beginnen. Wat opvalt: Brasschaat zet fors in op administratieve vereenvoudiging. Zo wil burgemeester Jan Jambon (N-VA) dat het e-loket verder uitgewerkt wordt. Dankzij die digitalisering moet het op termijn mogelijk worden om bijvoorbeeld een bouwaanvraag en een milieuvergunning samen in te dienen, wat je ten allen tijde op internet kan nakijken. "Zo wordt de stad een stuk bereikbaarder voor de burger", vertelt Jambon.

Afval

Ook interessant: Jambon wil de afvalproductie fors reduceren. Tegen het eind van de legislatuur mag één Brasschatenaar nog 100 kilo afval per jaar produceren, terwijl dat er nu nog 100 zijn.

Parkeren

De concrete uitwerking ontbreekt voorlopig nog, maar ook op vlak van parkeren is Brasschaat ambitieus. Zo zal je in de stad gratis kort kunnen parkeren, wat de middenstand moet stimuleren, en komen er ook extra faciliteiten om langer te parkeren in Brasschaat. Qua mobiliteit speelt het akkoord hier in op het N-VA-programma. Ook het kluwen van wegwijzers wordt vereenvoudigd.

Boutade

Er is tot slot ook een akkoord over de belastingen: er komt geen verhoging van de personenbelasting of de opcentiemen. Daarmee behoudt de stad haar lage belastingstarieven. "Eigenlijk komt het neer dat we - om het met een boutade te zeggen - in de 21ste eeuw willen binnentreden", besluit Jambon.

20130102 groepsfoto installatie gemeenteraad

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is