Camera's aan Kleine bareel en afrit Sint-Job voor de zomer

Op 27 maart 2013

Voor de zomer nog worden twee ANPR (automatic numberplate recognition, red.) camera's geplaatst in Brasschaat. Ze komen aan Kleine Bareel en de afrit van Sint-Job op de E19.

Sinds enkele maanden heeft Brasschaat één ANPR-camera, deze staat gemonteerd boven een rondrijdende politiewagen. De nieuwe camera's zouden dus de eerste vaste ANPR-camera's worden. Hilde Crevits, minister van Mobiliteit, koos Brasschaat uit als pilootgemeente voor het proefproject. De eerste camera's zullen geïnstalleerd worden op de Bredabaan aan de op- en afritten naar de E19 en verder op de Sint-Jobsesteenweg aan de op- en afritten cluster. Aanstaande maandag wordt gekeken hoe de camera's precies geplaatst zullen worden. "Als het project goed loopt, zullen er na verloop van tijd nog camera's bijkomen, zowel op de invalswegen als één in Brasschaat Centrum", aldus burgemeester Jan Jambon (N-VA).

Intelligent

De ANPR-camera's zijn intelligente camera's die niet alleen kunnen registreren hoe snel een wagen rijdt maar ook of hij verzekerd is of niet. Verder worden de camera's ingezet om geseinde wagens op te sporen. Zo hoopt de politie om snel en efficiënt in te grijpen bij verdachte voertuigen. In heel Vlaanderen zijn dergelijke camera's in gebruik. De voorlopige resultaten zijn zeer positief.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is