• Header N-VA Brasschaat
  • Header N-VA Brasschaat
  • Header N-VA Brasschaat
  • Header N-VA Brasschaat
  • Header N-VA Brasschaat
N-VA Brasschaat

U bent hier

Brasschatenaren meten zich op het feest van 'Jan en Alleman'

Op 16 mei 2013

'De bedoeling is om acht ploegen samen te stellen van een zestigtal personen volgens de wijken van onze gemeente. In het centrum van Brasschaat worden twee ploegen gevormd. Zo nemen acht teams het tegen elkaar op', legt de burgemeester uit. 

In een soort 'spel zonder grenzen' worden een aantal fysieke proeven georganiseerd, zoals streetsoccer, touwtrekken, lattenrace, petanque, luchtkarabijnschieten, maar er zijn ook creatieve proeven waaronder een kaarttornooi, een kooktornooi,.. Op het hoofdpodium wordt doorlopend een quiz georganiseerd en er is ook een zangwedstrijd voor jong talent.

'De kapiteins in elke wijk zullen ploegen proberen samen te stellen met mensen die goed zijn in de verschillende disciplines. Senioren zijn over het algemeen sterker in petanque terwijl jongeren hun mannetje beter staan in streetsoccer', licht Carl Huybrechts verder toe.

In de jury zullen verschillende Brasschaatse BV's of IV's (interessante Vlaming in de wijk) zetelen.

Alle proeven vinden plaats op de weide voor de hemelhoeve in het gemeentepark. Daar worden een groot tentendorp en een podium opgesteld. Er zullen een lounge en cavabar staan en diverse eet- en drankstandjes. Voor de kinderen staan er springkastelen. Ook voor de supporters van de acht teams valt er dus vanalles te beleven. Afgerond wordt de dag met een liveband en de prijsuitreiking. Benieuwd welke wijk met de wisselbeker naar huis gaat.

'Wat die wisselbeker betreft, vragen we de leerlingen van de kunstacademie om een trofee te ontwerpen', vertelt Carl Huybrechts nog.

De opbrengsten van 'Jan en Alleman' gaan naar een goed doel.

Wie graag deel uitmaakt van het team van zijn wijk en het ziet zitten om een of meerdere proeven op zich te nemen, kan zich aanmelden via //info [at] janenalleman.be/">info [at] janenalleman.be of via deze website

Voor de wat oudere Brasschatenaren zal 'Jan en Alleman' hen vast doen herinneren aan het succesvolle 'Brasschaat op straat' dat eind de jaren negentig enkele keren georganiseerd werd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is