Bouw van podiumzaal onderwerp bevraging

Op 19 november 2013

Schepen van Cultuur Karina Hans (N-VA) lanceerde bij de aanvang van de nieuwe legislatuur het idee om in Brasschaat een nieuwe podiumzaal voor vierhonderd personen te bouwen.

Op dit ogenblik beschikt Brasschaat over de Ruiterhal, maar die is niet geschikt voor alle cultuurevenementen.

Verder is er het auditorium in het cultuurcentrum maar die zaal herbergt slechts 185 zitjes.

"Daarom denken we aan een nieuwe podiumzaal, maar omdat dat toch een hele investering betekent, willen we weten wat de mensen ervan denken", zegt Karina Hans. "De podiumzaal die wij voor ogen hebben, zou in het centrum van de gemeente moeten komen.

Op die manier heeft de Brasschaatse horeca er ook iets aan. Maar er zijn nog andere mogelijkheden. We zouden ook een kerk kunnen herbronnen.

Belangrijk is welk antwoord we van de Brasschatenaar krijgen. Als dat overwegend negatief is, dan komt de podiumzaal er niet. Als het antwoord positief is, dan moeten we verder zoeken naar de geldelijke middelen", vervolgt de schepen.

Administratief centrum

Het gemeentebestuur denkt er ook aan een podiumzaal te combineren met een nieuw administratief centrum.

"We hebben voor een nieuw administratief centrum twee ontwerpopdrachten gegeven, één met podiumzaal en één zonder podiumzaal", vervolgt Karina Hans.

Wie de enquête van de Universiteit Antwerpen wil invullen, kan dit via de gemeentelijke website en moet hiervoor een kwartiertje tijd uitrekken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is