14 nieuwe gezichten in de gemeenteraad van Brasschaat

Op 3 januari 2013

De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober zorgden ook in Brasschaat voor een aardverschuiving.

De grote overwinnaar werd N-VA die niet minder dan 14 van de 33 zetels in de wacht kon slepen.
De CD&V van burgemeester Dirk de Kort viel terug op negen zetels.
Vlaams Belang zakte van zes naar drie zetels terug. Ook Open Vld deelde in de klappen en hield slechts twee van de vijf zetels over. Het linkse kartel Brasschaat 2012 totaliseerde vijf zetels.
Marie-Anne Coppens (CD&V) wordt voorzitter van de gemeenteraad. Zij volgt Fons Van Aperen op die niet meer werd verkozen.
De nieuwe Brasschaatse bestuursploeg bestaat uit 5 verkozenen van N-VA en 4 van CD&V. Jan Jambon wordt burgemeester. Dirk de Kort, Bart Brughmans, Jef Konings en Sophie De Roeck zijn de CD&Vschepenen.
De N-VA-schepenen zijn Adinda Van Gerven, Karina Hans, Luc Sevenhans en Philip Cools.
Onder de N-VA-raadsleden bevindt zich ook Carl Huybrechts. De mediaman had zijn zinnen gezet op een schepenambt, maar zag die aan zijn neus voorbijgaan door een tekort aan voorkeurstemmen. Na enig aarzelen besloot de bekende krullenbol dan toch als raadslid te zetelen. "Ik zal vanuit mijn positie als gemeenteraadslid meewerken aan het sportbeleid in Brasschaat", zo reageerde Huybrechts die met luide en duidelijke stem zijn eed aflegde in handen van uittredend voorzitter Fons Van Aperen.
In haar eerste toespraak meldde Coppens dat de gemeenteraad uit 13 vrouwen bestaat. Dat zijn er twee meer dan in de vorige legislatuur.
De jongste twee raadsleden zijn Niels de Kort (CD&V, 25) en Gregory Vloemans (N-VA,  26). In totaal zijn er 14 nieuwe raadsleden op 33. De nieuwe leden hadden veel familie opgetrommeld, want de tribunes zaten overvol.

20130102 N-VA GR-leden

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is