Brasschaat, het mekka van de wals

Op 18 februari 2016, over deze onderwerpen: Brasschaat Klassiek, Cultuur

De derde editie van Brasschaat Klassiek brengt naast klassieke muziek en opera ook de wals naar het park op 15 en 16 juli. De organisatie wil minstens 500 koppels mobiliseren.

Tijdens de tweede avond brengt de organisatie Klassiek in 't Groen vzw een authentiek walsbal. Het symfonisch orkest Il Novecento, onder leiding van Robert Groslot, nodigt iedereen uit ten dans. Voor de geïnteresseerden wordt een dansvloer van 1000 vierkante meter voorzien. Als er slecht weer voorspeld wordt, komt er een tent met een oppervlakte van 3000 vierkante meter. “We hebben de ambitie om uit te groeien tot het grootste walsevenement van het land en zelfs meer. Voor deze eerste editie mikken we op minstens 500 koppels die in het park komen walsen”, zegt Carl Huybrechts, die Brasschaat Klassiek zal presenteren.

Het grote grasveld naast het kasteel wordt omgetoverd tot een groot Wiener-café, met sachertorte en al. Marc Spillemaeckers van de gelijknamige dansschool en Davy Brocatus worden ingezet om het evenement te promoten.

Er zijn gastoptredens van de Belgische kampioen walsen en de Belgische kampioen rolstoelwalsen. De deelnemers mogen in smoking komen, maar dat moet niet. Kandidaten kunnen zich inschrijven voor de openingswals en de debutantenwals”, zegt Huybrechts.

“De eerste dag houden we het bij de traditionele programmaonderdelen, met mooie orkestcomposities en de meest uiteenlopende opera-aria's samengebald in één concertavond. Ook hier geeft Robert Groslot met zijn orkest het beste van zichzelf. Wie er de voorbije jaren bij was, zal weten wat ik bedoel”, zegt Huybrechts.

Copyright © 2015 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is