theater

Cultuur

Brasschaat beschikt over een uitgebreid cultuuraanbod.

In de bibliotheek is er een ruime collectie van CD’s, video’s, grootletter-boeken, prentenboeken, romans, fictie, geschiedenis, kranten, magazines, enz... Als nevenfuncties is er een spelotheek aanwezig en een zadenbank. In 2014 is er een mooie jeugdafdeling geopend en in 2015 is de gedigitaliseerde zelfuitleen opgestart. 

Het cultuurcentrum beschikt over een podiumzaal (theater Hemelhoeve), een tentoonstellingszaal in Antverpia en in de Sint-Jozefkapel, een evenementenzaal (Ruiterhal) en twee vergaderzalen (Born en Thys) in de Hemelhoeve. 

Twee grote evenementen zijn deze legislatuur opgestart, namelijk het DJ festival The Day Before Tomorrow en Brasschaat Klassiek. 

Voor de theatervoorstellingen kan men lid worden van het cc door een vriendenpas aan te vragen. 

 

Cultuur is een bevoegdheid van schepen Karina Hans.

Op deze pagina vindt u meer info over het cultureel leven in Brasschaat. (activiteiten, verhuur zalen, verenigingen, ticket bestellen)

Nieuws over dit onderwerp

Woordje van de burgemeester

Beste Brasschatenaren,Beste bezoekers van ons kermisweekend, Waarom vliegen zomers steeds zo snel voorbij? Allicht omdat je geen moment tijd hebt om je te vervelen. En ook in 2017 was dat zo. Elf …

Wedstrijd zoekt onbekend fototalent

Na de succesvolle eerste editie van FotoForum Brasschaat draaien de voorbereidingen voor een tweede editie al op volle toeren. Het eigenlijke project loopt volgend jaar in maart. Kandidaten kunnen …