Inez Ven

Schepen bevoegd voor Onderwijs en Burgerzaken

Mijn jeugd, studies en werk
Ik ben te Merksem geboren op  14 december 1964. Samen met mijn twee broers en mijn zus had ik een onbezorgde jeugd in de  Brasschaatse  wijk “De Kaart”. Tijdens mijn middelbare schoolloopbaan was ik leerling aan het Mater-Dei  Instituut Brasschaat Centrum.  Daarna ging ik naar de hogere normaalschool Pius X te Wilrijk. Onmiddellijk na mijn stage ging een jeugddroom in vervulling: ik mocht lesgeven te Brasschaat in het GIBO Driehoek. Ik heb gedurende 23 jaar gemotiveerd voor de klas gestaan, omringd door een team fijne collega’s. Door de uitbreiding van de zaak van mijn man (Peugeot Garage Van Dongen), heb ik met pijn in het hart, maar met volle inzet mijn carrière omgegooid. Ik ben nu betrokken bij klantenonthaal, planning en administratie.

Mijn gezin
In 1989 huwde ik met Sven Van Dongen, wij hebben samen drie kinderen: Lauranne , Margot  en Philippe . Wij wonen al sinds ons huwelijk gelukkig in Brasschaat. We liepen (lopen) er school, we werken er en genieten   van de aangename groene omgeving. Onze kinderen zijn alle drie lid van de scouts en diverse sportclubs.

Vrije Tijd
Ik speel wekelijks tennis met vriendinnen in tennisclub Peerdsbos. Om  de conditie op peil te houden doe ik regelmatig andere sporten. Ik lees graag een spannend boek en ga af en toe naar de bioscoop. Mijn man en ik houden van goede keuken. Wij hebben samen interesse in moderne kunst, waardoor we graag musea bezoeken in binnen- en buitenland. Met of soms zonder onze kinderen hebben we al heel wat mooie reizen gemaakt.

Mijn keuze voor N-VA
Mijn politieke interesse is gegroeid door het engagement van mijn man, die sinds 2006 bestuurslid is en sinds 2009 voorzitter van N-VA Brasschaat. Door diverse activiteiten van N-VA bij te wonen, voelde ik mij persoonlijk steeds meer betrokken.  De oprechtheid en geloofwaardigheid van onze partij, zijn de basis  dat ik ervan overtuigd ben dat N-VA de enige partij is die écht voor verandering wil gaan. Ik heb mij kandidaat  gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen omdat ik mijn volle steun aan het N-VA programma wilde  geven. Ik  hoop hierdoor zo veel mogelijk vrienden en kennissen te kunnen overhalen dat N-VA in Brasschaat het verschil kan maken. Buiten mijn verwachtingen was mijn resultaat zodanig goed dat ik maar nipt niet rechtstreeks verkozen was. Ik ben zeer verheugd nu reeds als opvolger in de gemeenteraad te kunnen zetelen. Vol toewijding zal ik mijn taken in de gemeenteraad en in de commissies volbrengen.