Hendrik De Maeyer

Gemeenteraadslid

Curriculum vitae
Gehuwd te Brasschaat op 09/07/1977 met van Camp Maria (beter gekend als Chris Van Camp),  één dochter Elke De Maeyer (Hanendreef 105 op het eerste verdiep – wij hebben één van de eerste kangoeroewoningen gebouwd in Brasschaat).
Op 27 juni 1974 ben ik toegetreden tot Rijkswacht (een jongensdroom die in vervulling ging, ook vader was rijkswachter). Na de toenmalige “kazernes” Antwerpen en Brussel en nog andere tussen stoppen ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij de vroegere Rijkswachtbrigade Brasschaat (september 1974) en daarna bij B.O.B. Brasschaat. Na het verdwijnen van de Rijkswacht en de invoering van de politiehervorming werd dit dan de Federale Gerechtelijke politie van Antwerpen. Op 01 juli 2012 op pensioen (ik vond en vind het nog steeds een raar woord) en heb ik plaats gemaakt voor een jonge vervanger.
In een vorig leven 10 jaar voorzitter geweest van een zaalvoetbalploeg uit Brasschaat. Tien jaar (waarvan vijf jaar als voorzitter) mijn diensten ter beschikking gesteld van “Superman Triatlon Vlaanderen” georganiseerd door de Sociëteit Triatlon Brasschaat.
In mijn jonge jaren lid geweest van VVKS, nu bekend als Scouts en Gidsen Vlaanderen, waarvan de laatste drie jaar in leiding.

Hobby’s
“Eens Scout, altijd scout”, voor de derde maal voorzitter van de Vzw Stille Meeuw (vereniging van oud-scouts en oud-gidsen, Brasschaat  Centrum die zorgen voor het onderhoud gebouwen, tenten, aankoop mazout enz.. en vooral het bijeen brengen van eurokes om dat allemaal te kunnen blijven verwezenlijken)
Tuinieren (groentjes uit eigen tuin!) heeft voor mij weinig of geen geheimen meer.
Verder is het gezin De Maeyer van het reizend type o.a. de Zijderoute in China, Vietnam, Myanmar, Australië, Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland enz…En er zijn nog vele bestemmingen op het verlanglijstje.

Vlaming
Ik heb altijd een belangstelling gehad voor politiek, zowel gemeentelijk als federaal. Zelfs internationaal  probeer ik zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van eventuele evoluties die zich aandienen.
Ik heb altijd een bijzondere sympathie gehad voor de N-VA, voor haar doelstellingen en vooral het feit dat het een partij is waar men niet rond de pot ligt te draaien en die zegt waar het op staat. Kortom “DENKEN – DURVEN – DOEN”.
In hart en nieren ben ik Vlaming en ik ben er dan ook van overtuigd dat Vlaanderen op elk gebied zichzelf kan besturen. Dat wil ook zeggen dat de Eurokes van Vlaanderen dan ook best in Vlaanderen blijven!

Interessesfeer in de politiek
Wat me in onze gemeente nauw aan het hart ligt is buurtwerk. Ik denk dat het van groot belang is dat mensen van achter de televisie worden weggehaald, dat zij elkaar beter leren kennen via allerlei aantrekkelijke activiteiten en terug leren samenwerken. Op die manier zal dan het “ieder voor zich” een beetje verdwijnen en zal vooral hopelijk verdraagzaamheid onder onze burgers terug de hoogte in gaan.
Een tweede puntje, en hoe kan het ook anders, is “Blauw meer op straat". Ik weet dat de politie (of je er nu tegen of voor bent) in Brasschaat echt haar best doet naar de burger toe. Maar door de aanwezigheid op straat, de juiste raad aan de burger te geven, hen de juiste weg te wijzen, (ook hieraan kan en moet de burger - zie mijn vorig item - meewerken in alle opzichten) dan alleen kan het veiligheidsgevoel toenemen. En dan is het thema van N-VA hier duidelijk van toepassing : denken – durven en doen! Ik ben dan ook steeds bereid om mensen die één of ander probleem hebben te helpen en hen de nodige raad te geven.

Hendrik behaalde met de jongste gemeenteraadsverkiezingen vanop de 24ste plaats 289 voorkeurstemmen.
Ik hoop vooral om mijn steentje te kunnen bijdragen voor N-VA Brasschaat en zeker voor wat de twee laatste punten betreft.

Hendrik kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 niet meer op.