Interview met Bryan Verhoeven

Op 1 juni 2023, over deze onderwerpen: Jeugd, Jong N-VA Brasschaat

Wie is … Bryan Verhoeven?
In deze rubriek gaat de redactie in gesprek met plaatselijke N-VA’ers die niet in de schijnwerpers staan, maar hard werken achter de schermen. Bryan Verhoeven is ons jongste bestuurslid bij N-VA Brasschaat. Hij is achttien en studeert dit schooljaar af aan het Sint-Michielscollege te Brasschaat in de richting moderne talen wetenschappen.


Naast N-VA-bestuurslid zetelt hij ook in tal van andere raden. Zo zit hij onder andere in de jeugdraad, de Gecoro en de afdelingsraad van Jong-N-VA. Op school is hij voorzitter van de leerlingenraad en neemt hij ook deel aan de schoolraad. Kortom hij is iemand met engagement en een drukke agenda.


Bryan, in maart '22 werd je door de leden verkozen als bestuurslid, we zijn nu al een aantal maanden verder, hoe heb je dat ervaren?

Schitterend. Sinds ik verkozen ben op zestien maart '22 heb ik er nog geen moment spijt van gehad, de maanden zijn voorbij gevlogen. Het brengt natuurlijk wel wat werk met zich mee, maar tegelijkertijd geeft het me veel voldoening. Vooral de ledenactiviteiten waar je de leden tegenkomt, vind ik de max.


Wat heb je reeds kunnen verwezenlijken als bestuurslid?
In de afgelopen maanden heb ik reeds een paar voorstellen uitgewerkt en ingediend waaronder een opfrissing van de lijst met bestuursleden op onze website en om een Instagram account voor N-VA Brasschaat op te starten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat sociale media een grote invloed hebben in onze maatschappij en dat we door Instagram naast Facebook te benutten, bepaalde doelgroepen beter kunnen bereiken. Natuurlijk is het als jongere niet altijd eenvoudig om deze zaken te combineren met de studies, maar ik doe mijn best. Het zijn lopende projecten waar we hopelijk binnenkort resultaat van zullen zien.


Bryan, de bestuursleden kennen jou als diegene die zich inzet voor de jongerenvertegenwoordiging. Vertel ons daar wat meer over.
Ja, ik zet mij in voor de vertegenwoordiging van jongeren binnen onze partij en meer bepaald in onze prachtige gemeente. Ik zoek naar jongeren die deels dezelfde drijfveer of motivatie hebben. Ik spreek jongeren actief aan op wat zij belangrijk vinden en ik probeer hun interesse voor politiek te wekken of althans hen er bewust over te laten nadenken.


Wat zijn jouw ambities zowel op politiek vlak als persoonlijk?
Mijn persoonlijke ambities betreffen mijn studies. Na mijn diploma secundair onderwijs, wil ik toch gaan voor een masterdiploma. Dat zijn mijn ambities op persoonlijk vlak, maar mijn politieke ambities doen niet onder. Ik wil de komende jaren me blijven inzetten voor de partij en de Brasschatenaar zoals afgelopen zomer met het uitdelen van zonnebloemen.


Word je als bestuurslid ook aangesproken door de mensen? Kennen de mensen jou als bestuurslid bij N-VA Brasschaat?
Mijn leeftijdsgenoten weten dat ik mij inzet voor N-VA en ik krijg daar geregeld vragen over wat ik waardeer. Over het algemeen denk ik dat nog niet veel inwoners van Brasschaat onze bestuursleden kennen en dat is jammer omdat onze partij veel meer is dan alleen gemeenteraadsleden en schepenen.

 

Wat wil je nog doen als bestuurslid?
Ik wil me vooral mee actief inzetten om een jeugdafdeling op te starten in onze gemeente.


Bedankt, Bryan, voor dit interview.

Hedwig van Baarle, redactie 't Gele Gazetje

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is