Brasschaat gaat Europees

Op 8 mei 2015, over deze onderwerpen: Vlaamse & Europese aangelegenheden

65ste verjaardag van Schumannverklaring

Brasschaat - Naar aanleiding van de 65ste verjaardag van de historische Schumannverklaring op 9 mei organiseert Brasschaat een reeks activiteiten om het belang van Europa en de bewoners duidelijk te maken.

Schepen voor Europese aangelegenheden Adinda Van Gerven (N-VA) wil iedere burger aanspreken.

"Jong, oud, werkend, studerend, het maakt niet uit, iedereen moet deze verjaardag kunnen meevieren. Daarom zullen er Europese vlaggen aan het gemeentehuis hangen, gemaakt door kinderen van Brasschaatse scholen.

In de bibliotheek wordt een interactieve tentoonstelling rond Europa op poten gezet. De Brasschaatse middenstand wordt opgeroepen om hun etalage die dag een Europees uitzicht te bezorgen", zo zegt de schepen.

Maar er is meer. In het Antverpia- gebouw is er tijdens de weekends van 9 en 10 en 16 en 17 mei een tentoonstelling die de Europese Kunstverdienste in de verf moet zetten. Het Europees feest wordt afgesloten met een lezing door professor Hendrik Vos. "Vos zal op een heldere en toegankelijke wijze aantonen welke impact Europa op ons dagelijks leven heeft, een aanrader voor iedere Europeaan, voorstander of scepticus.

De lezing vindt plaats op zaterdag 9 mei om 20u in Theater Hemelhoeve. De lezing is gratis, maar men moet wel inschrijven via de Cultuurdienst. (cultuurcentrum [at] brasschaat.be - 03.650.03.40)

Copyright © 2015 Concentra - Gazet van Antwerpe - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is