Alles digitaal in gemeentehuis

Op 30 mei 2015, over deze onderwerpen: Burgerzaken

Brasschaat

Inwoners kunnen attesten in luie zetel ondertekenen

De Brasschatenaar kan documenten voortaan thuis opvragen en digitaal ondertekenen. In het gemeentehuis zal de dienstverlening sneller en efficiënter verlopen.

Brasschaats schepen van burgerzaken Adinda Van Gerven (N-VA) gaf tekst en uitleg bij de nieuwe ticketzuil. "Hier kiezen de mensen het doel van hun bezoek aan het gemeentehuis. Ze worden met een ticket doorverwezen naar de juiste balie. We hebben nu een snelbalie, waar aangevraagde documenten kunnen worden afgehaald. Daar zijn ook de stickers voor afvalcontainers te verkrijgen. Verder is er de themabalie, waar onder meer paspoorten kunnen worden aangevraagd.

Ten slotte kunnen de bezoekers langs de infobalie gaan, waar ze voor alle mogelijke vragen terecht kunnen", zegt de bevoegde schepen.

Geen gemor

"Bij dit alles houden we rekening met de privacy. Vroeger stonden alle mensen in één rij aan ter schuiven. Nu wordt er wat afstand gecreëerd. De eerste dag verliep nogal chaotisch, maar vanaf de tweede dag ging het al vlot. Een speciaal woordje van dank aan al onze personeelsleden die hierbij betrokken zijn, want zij hebben geen moment gezeurd over deze veranderingen", gaat Adinda Van Gerven voort.

De Brasschatenaar kan voortaan ook vanuit zijn luie zetel documenten downloaden en digitaal handtekenen. "Dat gebeurt via de Intellistamp", legt gemeentesecretaris Ward Schevernels uit.

"De mensen surfen naar de gemeentelijke website en klikken op het digitale loket. Daar vragen ze het gewenste document aan. Dan hebben ze de keuze om het zelf digitaal te handtekenen of niet.

Wie het zelf thuis wil doen, heeft een kaartlezer en zijn pincode nodig.

Kort daarna wordt het ondertekende document per e-mail bezorgd.

Op deze manier zijn er veertien verschillende attesten digitaal aan te vragen", aldus nog Schevernels.

Copyright © 2015 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is