Jeroen Janssens

Voorzitter Jong N-VA-Brasschaat

Ik ben Jeroen Janssens, nog student en zit in mijn 2e jaar rechten, economie en bedrijfskunde. Sedert mijn 16e levensjaar ben ik actief in het bestuur van Jong N-VA Brasschaat. In september 2014 ben ik verkozen tot voorzitter van deze afdeling.

Waarom N-VA?
Als jonge conservatief voel ik mij ideologisch het meeste aangetrokken tot N-VA. Vrij Vlaanderen, vrije mensen en een vrije markt zijn dan ook drie pijlers die voor mij de fundamenten van onze samenleving vormen. Binnen jong N-VA en bij uitbreiding N-VA zijn er enorm veel mensen die zich ook in deze vorm van conservatisme kunnen terugvinden. Na jaren wanbeleid door de traditionele partijen werd het hoogtijd voor verandering. En N-VA beloofde ons die verandering. Terug meer focus op de gemeenschap, afslanken van de overheid, etc.. Dit alles heeft mij als 16 jarige kunnen overtuigen. Maar het belangrijkste van alles is dat doorheen de jaren ook steeds weer dezelfde waarden behouden bleven, waardoor ik mezelf kon geruststellen met het feit dat ik 100% zeker voor de juiste partij heb gekozen. 

Gedurende mijn studententijd is het Vlaams conservatieve vuur alleen maar aangesterkt toen ik bij het KVHV ging. Ondertussen ben ik ook daar actief in het praesidium. 

Tussen al het politieke en studentikoos geweld, vind ik mijn ontspanning wekelijks terug bij het kamerorkest Quattro Corde (uit Brasschaat), waar ik al sinds de beginjaren cello speel