Carl Huybrechts

Verantwoordelijke Communicatie N-VA Brasschaat

Vlaamsgezind
Vlaamsgezind zijn betekent voor mij dat ik aan mijn kinderen en kleinkinderen fijne toekomstmogelijkheden wil bieden. Dat kan - als je echt vooruit denkt - wellicht alleen in het perspectief van Europa. Daarin kan het gedrocht België met zijn honderden ministers en communautaire remmen alleen maar een hinderlijke rol spelen. Autonomie voor Vlaanderen om mijn kroost, mijn buren en mijn gemeente een behoorlijk bestaan te kunnen garanderen. Ook op gemeentelijk vlak is dat belangrijk. Wie in Brasschaat – een gemeente waar het nu nog goed leven is-  traditioneel stemt brengt op langere termijn onze welvaart in gevaar. Beke en De Croo zijn geen figuren in wiens handen ik de toekomst van mijn kroost en mijn dorp wil overlaten.

Expertise en netwerk
Na 38 jaar in de media ken ik het klappen van de zweep wat betreft radio, televisie, kranten en tijdschriften behoorlijk goed. In al die jaren heb ik nagenoeg àlle binnen- en vele buitenlandse topsporters persoonlijk leren kennen. Ook in de wereld van de muziek en massaspektakels heb ik de kans gekregen vele belangrijke en interessante artiesten en mensen uit hun entourage te leren kennen. Die expertise , dat netwerk (wat waarschijnlijk tot de meest uitgebreide behoort in Vlaanderen en Nederland) wil ik graag ten dienste stellen van alle inwoners van Brasschaat. Wilt u voor uw sportclub, culturele vereniging, school of buurt een evenement opzetten, een spreker of vedette uitnodigen: één telefoontje kan volstaan.

Speerpunten
Veiligheid op straat en in de buurt ligt me nauw aan het hart (vier kinderen, twee kleinkinderen)
Behoud van het natuurschoon eveneens (vier kinderen, twee kleinkinderen) en natuurlijk ecologische items om dezelfde reden. Ik kan het moeilijk vatten dat de overheid aan de ene kant mensen smeekt hun huizen te isoleren en energie te sparen terwijl aan de andere winkels in de koude maanden hun deuren laten openstaan en ons buitenblazen met warme lucht. Grootwarenhuizen laten hun open koeltogen energieverslinde wedstrijden  uitvechten met hun veelal onverstandig gebruikte verwarmingsinstallaties. Los van het feit dat ze de rekening daarvoor aan ons doorfactureren heeft dat imbeciele misbruik van energie een nefaste invloed op de CO2-uitstoot en op de reserves aan fossiele brandstoffen die de generaties na ons nog hard zullen nodig hebben. Over dat soort dingen wil ik met u wel eens een boom opzetten. Groen is hier niet groen maar bruin want vermengd met rood. Via N-VA kan Brasschaat pas echt felgroen blijven.

Zoals de toppers van de partij in onze gemeente kan ook ik mijn stem op nationaal vlak luid laten horen. Brasschaat als gemeente in de Champions League !

Carl Huybrechts

 

Bekijk filmfragment van Carl Huybrechts in 'De wereld draait door' uit september 2007

Lees ook het uitgebreid interview met Carl in De Morgen dd 30/03/13

Op 19 juli 2014 vervulde Carl een vurige wens van burgemeester Jan Jambon door zijn organisatie van 'Brasschaat Klassiek' in het Park van Brasschaat. Dit initatief werd in 2015 uitgebreid met een tweede dag 'Brasschaat Opera'. (http://www.brasschaatklassiek.be/)