Brand vernielt villa van N-VA'er

Op 24 oktober 2016, over deze onderwerpen: Activiteiten & Afdelingswerking
Villabrand in Vriesdonkakker

Een brand heeft in de nacht van vrijdag van zaterdag zware schade aangericht aan een villa in Vriesdonkakker in Brasschaat. De 56-jarige bewoner George Coates, in Brasschaat politiek actief voor N-VA, had de brand op de zolder zelf ontdekt en kon de brandweer verwittigen. "De schade aan de zolder en een slaapkamer op de eerste verdieping zijn toch aanzienlijk", zegt de man.

De brand werd vrijdag rond middernacht ontdekt. "Plots was de elektriciteit uitgevallen", vertelt George Coates. "Ik ben dan in de zekeringkast gaan kijken en de oorzaak lag op de zolder. Toen ik daar ging kijken, zag ik vlammen aan een stopcontact. De zolder hing al vol rook. Kort daarop is het brandalarm afgegaan. Ik heb de brandweer opgebeld, mijn vrouw wakker gemaakt en we hebben op de brandweer gewacht." Er is niemand gewond geraakt.

De brandweer had de vuurhaard uiteraard snel gevonden, maar de klus bleek niet zo simpel. "De hele zolder hing al onder de rook, die had zich ook al in de straten verspreid", vertelt commandant Koen Vanderzwalm van de Brasschaatse brandweer. "De brand had zich tussen het binnen- en buitendak verspreid. Op moeilijk bereikbare plaatsen dus. We hebben twee gaten in het dak moeten maken om de rook en de warmte te kunnen laten ontsnappen." Bij de brand raakte niemand gewond.

De zolderverdieping liep zware schade op. Op de eerste verdieping ging het om rook-en waterschade, maar George en zijn gezin konden wel in hun huis blijven wonen. Na de bluswerken heeft de Civiele Bescherming 's nachts nog de gaten in het dak gedicht.

"Ik moet de hulpdiensten feliciteren", zegt George. "De brandweer, toch een vrijwilligerskorps, was hier binnen 10 minuten. De hele tijd hebben ze ons gebrieft over wat ze precies aan het doen waren en hoe de bluswerkzaamheden verliepen. Vriendelijk en correct. Net als de mensen van de politie. Dat mag ook eens gezegd worden."

Copyright © 2016 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - Kristof Aerts

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is