Zeven kandidaten voor foyer

Op 10 augustus 2016, over deze onderwerpen: Cultuur, Lokale economie
Hemelhoeve

Het nieuwe cultuurseizoen start in september en er is nog geen overnemer voor het Handelsfonds Hemelhoeve, de zaak die dienstdoet als foyer voor Theater Hemelhoeve, gevonden. Er zijn wel al heel wat geïnteresseerden.

Het Handelsfonds Hemelhoeve ging in juni failliet. Het gebouw is eigendom van de gemeente Brasschaat en is een van de bekendste plaatsen van de gemeente. Maar voor heel wat bezoekers van concerten, optredens en lezingen in het Theater Hemelhoeve was de zaak ook vaste prik om na te praten. Dat is voorlopig onmogelijk.

Imagoschade

“De vorige uitbater richtte zich te veel op de gewone horeca-activiteiten en dat is jammer. We hebben hier zelfs enige imagoschade geleden. Een goede ontvangst zorgt voor een goede klantenbinding en een gezellige sfeer. In de nieuwe overeenkomst gaan we uitstippelen dat er wel degelijk rekening moet worden gehouden met de programmatie van het cultuurcentrum. We vragen ook om een snelbar in te richten voor de bezoekers van het theater die tijdens de pauze vlug iets willen drinken”, legt cultuurschepen Karina Hans (N-VA) uit.

Op dit ogenblik hebben er zich al een zevental kandidaten gemeld. De mogelijkheid om er een pop-up te organiseren lijkt dus niet nodig.

De nieuwe uitbaters krijgen ook de kans om vooraan, aan de kant van het terras, een speeltuintje voor kinderen in te richten.

Filmvoorstellingen

“De binnenkoer aan de achterkant willen we gebruiken als parkeerplaats voor mensen met een handicap. Ook is er plaats voor kleinschalige evenementen op die gezellige ruimte, zoals filmvoorstellingen in de zomer. Door de grote interesse van verschillende kandidaten gaan we ervan uit dat er nog voor de start van het nieuwe cultuurcentrum een nieuwe uitbater zal gevonden worden”, zegt Hans nog. Hans is nog tot en met 28 augustus waarnemend burgemeester.

De Hemelhoeve heeft een zeer lange geschiedenis. Vorig jaar trachtte de uitbater de zaak nieuw leven in te blazen door de jonge en bekende sommelier Max Broeckhuysen in dienst te nemen. De zaak kreeg een tijdje de naam Max Steakhouse, maar dat idee was geen lang leven beschoren.

Copyright © 2016 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is