Politie pakt overlast aan met camera

Op 1 maart 2016, over deze onderwerpen: Gezin

Politie pakt overlast aan met camera

Gazet van Antwerpen/Metropool Noord - 01 Mar. 2016
Pagina 14
De politie zet vanaf deze maand een mobiele camera in om overlast aan te pakken. Bedoeling is om sluikstorters te vatten, vandalen op te sporen en overlast tegen te gaan.

De camera wordt telkens voor een korte periode ingezet op specifieke locaties waar er zich problemen voordoen. De voorbije zomer werd er al een mobiele camera getest om overlast te bestrijden. In het najaar werd besloten om zelf een toestel aan te kopen waarmee flexibel kan worden ingespeeld op overlastfenomenen.

“De mobiele camera past in ons beleidsplan om slim blauw op straat te krijgen. In eerste instantie moet de camera preventief werken. Maar als er toch afval wordt gedumpt of schade wordt aangericht, dan kunnen we aan de hand van de beelden de daders identificeren en proces-verbaal opstellen”, zegt waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA).

Verder wil het bestuur in Brasschaat de gemeenschapswacht een speciale opleiding laten volgen om preventief te kunnen optreden tegen hangjongeren. “Onze jongeren moeten zich buiten kunnen ontspannen. Maar dat loopt niet altijd zoals het moet. We denken er ook aan vrijwilligers in te schakelen om met deze jongeren in dialoog te gaan”, zegt schepen van Gezin Karina Hans (N-VA).

Copyright © 2015 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is