Parkeergevaar in Borrekenslei: tal van autospiegels afgereden

Op 14 oktober 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit

In de Brasschaatse Borrekenslei, die de Bredabaan met de Miksebaan verbindt, worden geregeld spiegels van wagens afgereden. “De straat is dan ook erg smal”, klinkt het.

De bewoners van de Borrekenslei in Brasschaat klappen bijna allemaal hun zijspiegels in. Een absolute noodzaak, want als ze dat niet doen, lopen ze het risico dat de spiegels er worden afgereden. Op sommige plaatsen mag er in de Borrekenslei aan beide kanten van de straat worden geparkeerd. Als er dan twee wagens elkaar kruisen, is de straat te smal. Maar toch doen heel wat automobilisten dat

Schepen van Mobiliteit Luc Sevenhans (N-VA) is zich bewust van het probleem. “Ik weet niet of het mogelijk is de dubbele rijrichting in deze straat om te buigen naar eenrichtingsverkeer. Maar ik zou eigenlijk wel willen weten of al die afgereden spiegels wel worden aangegeven. Het zou nuttig zijn als we de juiste aantallen kenden”, zegt hij.

Eenrichtingsverkeer

De hulpdiensten staan altijd huiverachtig tegenover het invoeren van eenrichtingsverkeer en dat is begrijpelijk. Maar het is in de Borrekenslei op sommige plekken inderdaad zeer smal. Er liggen wel al verkeersdrempels die de snelheid moeten afremmen.”

Copyright © 2017 Corelio - Het Nieuwsblad - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is