Nieuwe vestiging voor therapeuten

Op 6 mei 2016, over deze onderwerpen: Gezin
TeJo

Brasschaat en Schoten starten beide volgende week met een nieuwe TEJO vestiging. TEJO staat voor therapeuten voor jongeren en biedt gratis laagdrempelige, psychotherapeutische hulpverlening aan jongeren tussen 10 en 20 jaar.

"TEJO biedt jongeren een plek waar ze even tot rust kunnen komen en waar er naar hen geluisterd wordt door deskundige vrijwilligers die werken met passie en in vertrouwen", vertelt Ingrid De Jonghe, stichter van TEJO. "We bestaan nu zes jaar en we hebben al meer dan 3.500 jongeren geholpen. We werken meestal met een tiental sessies. Negen op de tien kinderen kunnen we helpen."

"In Brasschaat lopen ongeveer 1.100 jongeren school", zegt schepen van Gezin, Karina Hans (N-VA). "En daar zijn natuurlijk ook kinderen bij met problemen. Dat zijn dan vaak relationele problemen of pestgedrag, maar ook ervaren onze jongeren steeds vaker stress en hebben ze vaker te kampen met een negatief zelfbeeld. Daarvoor kunnen ze bij TEJO terecht. Maar waarom nu twee vestigingen dicht bij elkaar? Het is vaak zo dat jongeren niet gezien willen worden in hun eigen gemeente. Daarom dat jongeren uit Brasschaat ook terecht kunnen in Schoten en omgekeerd."

Boven bib

Vanaf maandag kunnen jongeren terecht in de TEJO-vestigingen. TEJO Brasschaat zal te vinden zijn boven de bibliotheek, Bredabaan 407. TEJO Schoten zal te vinden zijn op Churchilllaan 118.

Copyright © 2015 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - KCS

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is