Nieuwe poging over drie jaar

Op 10 juli 2017, over deze onderwerpen: Burgemeester

Bij Andy's Snooker in Brasschaat werd de snookermarathon voor Kom Op Tegen Kanker afgesloten. Ondanks het mislukken van de wereld-recordpoging werd toch 3.566,80 euro ingezameld.

Ze hadden gehoopt op 10.000 euro, maar 3.566,80 euro is ook al een prachtig bedrag om over te schrijven op de rekening van Kom Op Tegen Kanker.

Georgios ­Michailidis (58) en William ­Baeyens (52) uit Deurne wilden honderd uur snookeren ten voordele van Kom Op tegen Kanker, een verbetering van het wereldrecord met vijftien uur, maar de twee recordjagers moesten na zeventig uur en vijftig ­minuten totaal uitgeput stoppen op doktersbevel.

Waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA) en Shi Wah Fong van Andy's Snooker haalden de cheque uit een omslag terwijl William Baeyens vol spanning toekeek. Hoewel het wereldrecord niet sneuvelde, toonde ­iedereen veel respect voor de biljarters. Daarom kreeg William een geschenkenmand en beker. De tranen schoten in zijn ogen.

Georgios, de snookermakker van William die dinsdag niet meer wist wat hij er eigenlijk stond te doen en hallucineerde, kon de slotceremonie spijtig genoeg niet bijwonen. Hij is nog steeds niet hersteld. “Zelf was ik gerecupereerd door zeven uur onafgebroken te slapen, maar Georgios ligt nog altijd in bed. Volgens zijn vrouw gaat het niet zo goed met hem. Hij beantwoordt geen telefoons of sms-berichten”, zegt ­William. “Ik ben een paar keer aan zijn deur geweest, maar heb hem nog niet gezien. We hebben niet gefaald. Zeventig uur wakker blijven is niet niks. De warmte in de snookerzaal liep bij momenten op tot veertig graden. Er stonden ventilatoren, maar het bleef drukkend. We hebben 190 frames gespeeld. Dit bewijst wat voor een zware sport snooker is, zowel ­fysiek als mentaal. We wilden uit ook dat het publiek mooie spelletjes te zien kreeg. Een snookeraar wil voor show zorgen.”

Williams vrouw Vicky De Nys is blij dat haar man het er zo goed van af heeft gebracht. “Af en toe is hij nog gedesoriënteerd.”

William wil binnen drie jaar een nieuwe wereldrecordpoging snookeren wagen met een andere tegenspeler. “Niet omdat ik het niet meer met Georgios wil doen, maar tegen dan is hij 61 jaar. Ik wil die nieuwe poging liefst in de winter ondernemen, in elk geval niet meer in de zomer.”

Beide mannen verloren hun ­ouders aan kanker en Williams dochtertje Melissa stierf op 2,5- jarige leeftijd aan leukemie. “Zij gaf mij kracht tijdens die zeventig uur. Ze zat tijdens die marathon als een engeltje op mijn schouders.”

Copyright © 2017 Concentra - Gazet van Antwerpen - Kristin Matthyssen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is