Mikhof afgeklopt op 1,21 miljoen euro

Op 27 oktober 2016, over deze onderwerpen: Burgemeester, Ruimtelijke ordening
Mikhof

Het Mikhof op de Sint-Jobsesteenweg is woensdag toegewezen aan de hoogste bieder. Die bood 1,21 miljoen euro.

Na deze eerste zitdag is een hoger bod uitbrengen nog mogelijk. Het zaaltje achteraan in Herberg Ter Heide was helemaal volgelopen voor de openbare verkoop van dit domein met een totale oppervlakte van 47 hectare.

Maar het aantal bieders was met zes wel beperkt. Het openingsbod was 500.000 euro. Daarna liep het op tot 1,21 miljoen euro.

De gemeente Brasschaat toont ook belangstelling voor dit domein dat grenst aan de Kinderboerderij, die eigendom is van de gemeente. Het domein sluit ook aan op staatsbos De Inslag.

Maar tijdens de eerste zitdag werd door de gemeente niet meegeboden. De gemeente kan net als de provincie Antwerpen of het Kempens Landschap nog een hoger bod uitbrengen. Als er een hoger bod komt, dan volgt automatisch een tweede zitdag. Die vindt plaats op 14 december om 14u in dezelfde horecazaak. Brasschaats waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA) begrijpt zeer goed dat dit domein een prachtige opportuniteit kan betekenen voor de gemeente. “Wij zijn uiteraard geïnteresseerd in dat gebied. Of we een hoger bod gaan uitbrengen, kan ik niet zeggen. Het bod van 1.210.000 euro ligt volgens mij een beetje in de lijn van de verwachtingen. We hebben nu tien dagen de tijd om onze strategie te bepalen.”

Het domein Mikhof ligt in een overstromingsgevoelig natuurgebied. De latere koper moet er rekening mee houden dat de bestaande gebouwen moeten worden gerenoveerd. Er is een conciërgewoning die tot voor enkele weken bewoond was. De villa die op het domein staat, dateert uit 1931 en is nog bewoond.

Copyright © 2016 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is