Mama's storten hun hart uit in Hikketein

Op 2 maart 2016, over deze onderwerpen: Gezin

In de Kerkedreef in Maria-ter-Heide ging het Huis van het Kind open. Mama's kunnen er terecht voor perinataal advies en speel- of moederbabbels.

Het Huis van het Kind bevindt zich in de Kerkedreef naast de kinderopvang en het adviesbureau van Kind&Gezin. Drie zelfstandige vroedvrouwen - Katia Wilboorts, Lieve Stevens en Hannah van Slooten - houden er op afspraak consultaties tegen terugbetalingstarief. De naam van het bureau is Hikketein, dat is Fries voor geboren en getogen. De vroedvrouwen doen ook thuisbevallingen. Dat aantal stijgt lichtjes. Anderhalve procent van alle bevallingen vindt bij de ouders thuis plaats.

“Maar naast deze consultaties is er ook de mogelijkheid voor mama's om ervaringen uit te wisselen tijdens de speelbabbel iedere donderdagochtend. Er is telkens een bepaald thema. We gaan van start met postnatale depressie”, zegt schepen van Gezin Karina Hans (N-VA). “Uit onderzoek is gebleken dat dit probleem vaak voorkomt bij hoogopgeleide vrouwen. Zij willen alles netjes geregeld zien en dat loopt dan niet altijd zoals ze het zelf willen.”

Op 14 maart is er een eerste moederbabbel. Voortaan vindt die elke tweede en vierde maandag van de maand plaats in de voormiddag. Voor werkende moeders wordt hij elke eerste zondag van de maand herhaald.

www.hikketein.be

Copyright © 2015 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is