Leslokaal in Remise draagt naam van slachtoffer terreuraanslag in Nice

Op 1 juni 2017, over deze onderwerpen: Burgerzaken

In de Remise is een van de leslokalen vernoemd naar Natalya Otto (57), één van de slachtoffers van de terroristische aanslag in Nice op 14 juli 2016. De Brasschaatse zette zich vrijwillig in op de Seniorendienst van de gemeente en leerde met veel enthousiasme talrijke geïnteresseerden de Russische taal.

Een van haar leerlingen heeft een bordje met haar naam op een dwarsbalk van het leslokaal aangebracht en heeft een foto van de betreurde lerares aan de muur gehangen. "Haar les bijwonen was geen inspanning, maar een ontspanning. Nadien praatten we over het land, de Russische geschiedenis en cultuur. En ook over het land waar zij nu woonde en waar ze met haar familie volledig ingeburgerd was", zeggen de leerlingen.

De leerlingen namen een half jaar geleden contact op met schepen van Burgerzaken Adinda Van Gerven (N-VA) met de vraag of ze een lokaal naar hun geliefde lerares mochten vernoemen. "Ik heb de vraag dan aan de mensen van de Remise gesteld. Aangezien het gaat om een zeer tragisch overlijden en de gemeente heeft kunnen ondervinden welke schade terrorisme kan berokkenen, stemden we dus in."

Bij de aanslag in Nice kwam ook Natalya's levenspartner Roman Ekmaliyan om het leven. Hij was de stiefpapa van haar dochters Maria en Anastasia. "Ik vind het een zeer mooi initiatief van de cursisten", vertelt Anastasia. "Ik ben blij met de herinnering en het respect voor mijn mama. Ze wordt hard gemist."

Het Laatste Nieuws - KCS

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is