Kasteel Torenhof duikt op in straten van Los Angeles

Op 23 september 2016, over deze onderwerpen: Toerisme

Ook Los Angeles kent nu ons Kasteel Torenhof. Het historische gebouw prijkt op tientallen zitbanken op de bekende Sunset Boulevard. Regisseur Tim Burton nam in Torenhof niet alleen voor een groot deel zijn film 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children' op, maar speelde het gebouw ook uit op de filmposter.

De set in kasteel Torenhof werd in de zomer 2015 wekenlang afgeschermd voor pottenkijkers. 's Avonds werden er zelfs bewakingsagenten met honden ingezet. De cast van de Hollywoodfilm is dan ook om duimen en vingers af te likken. Bekende acteurs zoals Samuel L. Jackson, Judi Dench, Asa Butterfield en Eva Green spelen erin mee. Miss Peregrine's Home For Peculiar Children' is de verfilming van Amerikaanse roman waarin een griezelig en spookachtig weeshuis een hoofdrol speelt.

Dat de film eind september in de bioscoopzalen komt, is volgens de nieuwe schepen Philip Cools het moment om het Torenhof in de kijker te zetten. "Vooral voor toeristen is dit interessant en velen zouden het leuk vinden om het eens in het echt te zien. Maar dit zijn natuurlijk enkel hersenspinsels. We moeten nog in overleg gaan met de filmmaatschappij en de eigenaars van het kasteel, maar dat geeft me een enorme 'drive'." De pas verkozen schepen heeft ook nog andere plannen. "Aan de zestien jaar dat ik en mijn echtgenote de videotheek hebben gerund houden wij zeer mooie herinneringen en vele vriendschappen over. Als je zo lang zelfstandige bent geweest, dan weet je hoe hard mensen moeten werken om hun brood te verdienen. Voor de bevoegdheid van lokale economie is dat zeker een surplus. Ik zal volgende week samenzitten met de ambtenaar lokale economie om te kijken welke acties we kunnen ondernemen naar onder andere de leegstaande winkelpanden en de toenemende verkoop via internet."

Het Laatste Nieuws - Kelly Coucheir

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is