Eerste Schlagerfestival lokt 2.000 fans

Op 31 juli 2017, over deze onderwerpen: Burgemeester, Cultuur

De eerste editie van het Brasschaatse Schlagerfestival was meteen een schot in de roos. Ongeveer 2.000 mensen kwamen op het Kerkplein genieten van de optredens van onder meer De Romeo's, Micha Marah en Eveline Cannoot.

Brasschaat kent al verschillende muzikale evenementen, maar toch leek er nog iets in het aanbod te ontbreken: een schlagerfestival. Die lacune werd gisteren dan ook passend opgevuld met optredens van onder meer De Romeo's, Micha Marah, Eveline Cannoot en Dennie Damaro. Voor damesduo Sugar Free was het optreden een halve thuismatch. Zangeres Nathalie Prins is namelijk zelf Brasschaatse: zij baat op de Miksebaan krantenwinkel 't Prinske uit.

Familie-uitstap

Organisator Mario Verbeek kan terugblikken op een geslaagde eerste editie. "Alles is supergoed verlopen. Ik schat dat het Schlagerfestival in totaal 2.000 mensen heeft gelokt, waaronder heel veel gezinnen met kinderen. Voor veel mensen was het dus de ideale familie-uitstap. Dit bewijst dat er in Brasschaat zeker een publiek bestaat voor schlager. De kans is groot dat er volgend jaar een tweede editie komt."

Ook waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA), zelf een liefhebber van het schlagergenre, was in zijn nopjes. "Het was een groot succes. Het Kerkplein stond bij momenten helemaal vol. Als het van mij afhangt, doet we het festival hier volgend jaar nog eens over."

Copyright © 2017 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - BCOR

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is