Discussie over auto's in park

Op 15 november 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit
gewijzigde verkeerssituatie in park

De gewijzigde verkeerssituatie in het gemeentepark roept bij de oppositie heel wat vragen op. De situatie zou er zeker niet veiliger op zijn geworden.

Het Brasschaatse gemeentebestuur wilde de verkeerssituatie in het park veranderen. De ingang van het park voor de auto's bleef onveranderd. Wie het park langs de Hemelakkers wil inrijden, gaat nog steeds rechts van het grote grasveld voor de Hemelhoeve het park in. Aan de Ruiterhal kunnen bestuurders dan linksaf slaan richting Louis De Winterstadion. Even voor het stadion kunnen ze de auto parkeren op de parking.

Om het park weer uit te rijden, moet hetzelfde traject worden gevolgd als bij het binnenkomen. Dat maakt dat een groot deel nu tweerichtingsverkeer is geworden.

Het is voortaan verboden te parkeren in de dreven. Volgens Open Vld-raadslid Myriam Van Honste wordt er daardoor nu te snel gereden. “In het park komen veel kinderen met de fiets. Voor hen is dat een onveilige situatie. Ik vind dat nogal ondoordacht. Verder zien wij ook een probleem bij het uitrijden van het park. Heeft men daar voorrang of niet? Dat is niet duidelijk. Bovendien kunnen daar fietsers komen langs de twee kanten.” Volgens mobiliteitsschepen Luc Sevenhans (N-VA) is de situatie nu wel veiliger.

Copyright © 2016 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is