Burgemeester presenteert schlagernummers op radio

Op 24 juli 2017, over deze onderwerpen: Burgemeester
Koen Verberck presenteert op Radio Park

Het festival 'The Day Before Tomorrow' is nog maar net voorbij, of het volgende festival staat voor de deur. Zondag 30 juli organiseert de gemeente een gratis schlagerfestival op het kerkplein. Als voorsmaakje stelde waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA) zijn favoriete Nederlandstalige schlagers voor op Radio Park FM.

Afgelopen zaterdag werd het bureau van de burgemeester omgetoverd tot radiostudio. De uitzending startte om 13 uur. "Ik heb voornamelijk gekozen voor nummers die me deden denken aan mijn kindertijd, maar natuurlijk mochten ook de echte schlagerklassiekers niet ontbreken", duidt de burgemeester zijn muziekkeuze.

Willy Sommers

Een vijftigtal nummers passeerden de revue voordat de burgemeester tussen 16 en 17 uur zijn absolute top tien bekend maakte. "Viva de Romeo's" strandde op nummer 3, "Zeg eens meisje" van Paul Severs werd tweede en op de allerhoogste plaats stond überklassieker "Laat de zon in je hart" van Willy Sommers. Dat nummer is niet voor niets zijn nummer één. "Ik ben een fervente SK Lierse supporter. Wanneer de club scoort, klinkt het refrein van Willy Sommers loeihard door het stadion. Bovendien kan je onmogelijk blijven stilzitten op dat nummer: het geeft iedereen de drang om te bewegen, of je nu houdt van schlagermuziek, of niet."

Muziekfeest

Dennie Damaro, Micha Marah, Salim Seghers, Sugarfree, Eveline Cannoot en De Romeo's komen op zondag 30 juli zingen op het allereerste Brasschaatse schlagerfestival. Vanaf 13 uur zal een dj de aanwezigen opwarmen en rond 14 uur begint het eigenlijke muziekfeest.

Copyright © 2017 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - TEA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is