18 procent meer problemen gemeld bij gemeente

Op 2 september 2015, over deze onderwerpen: Communicatie, Mobiliteit

In het eerste semester van dit jaar zijn er 459 problemen gemeld bij de gemeente Brasschaat. Dat waren er maar 392 in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat dus om een stijging van zo'n 18 procent. De sensibilisatiecampagne rond het verbod op bermparkeren, het rooien van de laanbomen in Het Venneke en de werken aan Colruyt zijn enkele verklaringen voor de stijging.

De meeste meldingen gaan over het straatbeeld en openbare werken: 160 in totaal (34,9 procent van alle meldingen). De meest gemelde problemen waren verzakte voetpaden en rioolputjes, plassen op fietspaden en terrassen die het voetpad innamen. Rond verkeer en veiligheid kwamen er 93 meldingen binnen. Op de derde plaats, met 86 meldingen, staat het thema afval, huisvuil en milieu.

"Het zijn vooral de meldingen over het bermparkeren die onze gemeente veel werk heeft opgeleverd. We hopen daar een einde aan te maken. Het moet een algemeen gegeven worden dat mensen dat niet mogen doen", zegt schepen van Mobiliteit Luc Sevenhans (N-VA). "De meldingen die gebeurd zijn, zijn vooral opmerkingen en geen klachten, dus ik denk dat de tevredenheid bij de Brasschatenaar wel goed zit."

96,3 procent van de gemelde problemen is al opgelost, waarvan 80,8 procent binnen de eerste maand.

Copyright © 2015 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - KCS

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is